Objektif, Visi, Misi dan Motto

Objektif

Objektif Pejabat Bendahari adalah seperti berikut:

Memantapkan pengurusan kewangan dan perakaunan berdasarkan pengurusan yang efektif dan efisyen.

Mengaplikasi teknologi maklumat dalam meningkatkan kecekapan dan keberkesanan pengurusan kewangan Universiti.

Menyediakan persekitaran perkhidmatan yang selesa dan kondusif bagi kepuasan pelanggan.

Mengekal dan meningkatkan kompetensi kakitangan dalam memastikan kualiti perkhidmatan yang cemerlang.

Mendapat pengiktirafan daripada Jabatan Audit Negara dan Sijil Audit Bersih bagi audit penyata kewangan setiap tahun.

Visi

Diiktiraf sebagai pusat rujukan dalam pengurusan kewangan yang unggul, berhemah dan profesional.

Misi

Memberi perkhidmatan pengurusan kewangan yang efektif dan efisyen kepada pelanggan secara cekap dan berkesan untuk mencapai visi dan misi Universit

Motto

Cekap, Cepat & Tepat (CCT)